2003/01/15

Megszülettek az első klónemberek....
Egyre többen várják el tőlem, hogy nyilatkozzak erről a témáról, mint gondolom minden klónozással foglalkozó biológustól, pláne mint a klónozás-lapszerkesztőjétől..
Először is: a biológusok és a köznyelv nem ugyanazt érti klónozáson. Nálunk így hívnak minden DNS átvitellel járó módszert, nem csak a teljes emberi génkészlet átvitelét, mint a tv-ben.
Másodszor: addig, amíg egy tudományos eredmény nincs bizonyítva, addig az csak egy egyszerü állítás, amivel nem foglalkozik igazán senki. Én is mondhatnám, hogy megoldottam az enzimjeimmel a világ energiaproblémáit, de amíg azt nem tudom bizonyítani, addig nem hinnék el. Épp ezen okból egyetlen kutató sem csinál meg egy kísérletet úgy, hogy ne tudja vagy ne akarja bizonyítani az eredményeit.
Lehet, hogy megcsinálták, de addig, amíg ezt nem tudják igazolni, nem várhatják, hogy a bulvársajtón kívül bárki is foglalkozzon velük.
Egy eredménye azonban kétségkívül volt a dolognak: olyan ismertségre tett szer ezáltal a szekta, mint eddig soha. Szerintem kevesen vannak a világon, akik ne ismernék öket.
És lám-lám ennyi máris elég a világhírhez...

Nincsenek megjegyzések: