2010/02/08

Szombaton elkezdődött az új félév az egyetemen. Egyelőre érdekesnek tűnik. Most tele vagyok választható tárgyakkal, hiszen a kötelezők nagy részét már letudtam. És szerencsére már valamennyivel kevesebb órám is van.
Tegnap nem volt könnyű napunk. Egyre nagyobb gondot okoz a kiadásaink megszervezése, egyre többet kell emiatt aggódni, és ez tegnap megviselt mindkettőnket. De végre takarítottunk egy nagyot, sokkal kellemesebb lett a lakás. Jöhetne már a tavasz...
Színházban is voltunk megint, Úrhatnám polgár a Pesti Színházban. Nagyon kellemes komédia volt igazi nyelvi bravúrokkal. Aranyos és mosolyogtató, komolyabb mondanivaló nélkül. Legalábbis ebben az rendezésben. Még a szünetben is volt egy kis előadás, a lakályok szórakoztatták a nézőtéren maradtakat :-). Találkoztunk Theo-val és a barátjával is, aranyosak voltak.
Tegnap délelőtt egy picike zsinagógát néztünk meg az Imagine Budapest szervezésében, nagyszerű volt, még jobb, mint amilyennek képzeltük. Régóta szeretnénk már elmenni valamelyik túrájukra, de valahogy sehogy sem jött össze, de ez most nagyon jó volt indításnak. Igen jó beszámolót hallhattunk, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak, a hallgatóság is érdeklődő és normális. Utána a buszmegállóban találkoztunk a túrát tartó lánnyal (Káldi Katalin) is, meglepően jót beszélgettünk. És egy napja taglaljuk az élményeinket, mert azért ritkán adódik meg, hogy olyan ember segítsen betekinteni egy vallás életébe, aki szerves része annak és rendelkezik annyi nyitottsággal, hogy ezt igen élvezetes stílusban adja át neked. Főleg a hangulatot, az volt a legnagyobb élmény.

Nincsenek megjegyzések: